Hlavní obsah

Odvážný pes se nebál žraloka a zaútočil na něj

– Broome
Novinky, Markéta Klánská

Russellu Hood-Pennovi se povedlo natočit na pláži u města Broome v Západní Austrálii neuvěřitelné záběry. Při procházce podél vody zachytil dva psy, jak si neohroženě plavou ve vodě plné žraloků. Jeden z huňáčů dokonce na parybu zaútočil.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pes zaútočil na žralokaVideo: Reuters

 
Článek

Australan natočil záznam 1. června. Video se od té doby stalo hitem internetu, vidělo je  přes milión lidí. Psům z vody vykukují jen hlavy a pod průzračnou hladinou jsou vidět temné stíny nejméně tří žraloků.

Najednou se jeden ze psů potopil a zřejmě se pokusil žraloka kousnout. Do toho je slyšet, jak to amatérský kameraman komentuje slovy: „Pes kousl žraloka. To je neuvěřitelné.“

V roce 2006 bylo na internet nahráno obdobné video, na kterém ovšem pes skočil z lodě do vody a zakousl se do žraloka přímo. Podle Niwaky Ogataové, odbornice na chování psů z univerzity Tufts v americkém Medfordu, je obtížné z videa odhadnout, zda měl ten pes spadeno speciálně na žraloky.

Je totiž možné, že se pes jen rád vydával za velkými rybami nebo plovoucími objekty v moři. Někteří psi zkrátka reagují na hýbající se podněty v okolí. Není zcela jasné, jak žralok z druhého videa dopadl, když ho pes odtáhl v zubech na břeh. Skutečností ale je, že záznam zhlédlo na internetu přes 27,5 miliónu lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám