Hlavní obsah

Opilá Amy Winehousová na koncertě zahodila mikrofon, lidé ji vypískali

Novinky, Markéta Kautznerová
Bělehrad

Amy Winehousová, 27letá zpěvačka, která počátkem tohoto měsíce podstoupila protialkoholní léčbu, začala své evropské turné ve velkém stylu. V sobotu vystoupila v Bělehradu, a k velkému překvapení všech přítomných se na pódium přímo připotácela. Vypadala všelijak, jen ne střízlivě. Na závěr dokonce odhodila mikrofon do publika.

Článek

Srbští fanoušci čekali na Amy Winehousovou hodinu, aby ji poté vypískali. Na pódium totiž dorazila opilá a ani v nejmenším nepodala výkon, který by odpovídal ceně vstupenky v přepočtu zhruba 1000 korun.

Na základě sobotní děsivé zkušenosti zrušili manažeři této nespolehlivé zpěvačky následující koncerty. V pondělí měla vystoupit v Istanbulu a ve středu v Aténách, ani jeden z těchto koncertů se ovšem konat nebude. První připravovaná show by měla přijít na řadu až 8. července ve Španělsku, uvedl deník Daily Mail.

„Navzdory tomu, že cítí povinnost splnit své závazky, uznala, že nemůže podávat nejlepší výkony a vrátí se domů. Chtěla by se tímto omluvit fanouškům, kteří ji očekávají, cítí ale, že dělá správnou věc,“ uvedl v oficiálním prohlášení její manažer.

Na koncert v parku Kalemegdan v Bělehradu dorazilo asi 20 000 diváků. Většina místních médií ohodnotila koncert jako skandál nebo katastrofu.

„Vystoupení začalo a ona se k publiku otočila zády, a to byl pouhý začátek jejího nezdvořilého a prapodivného chování. Nezazpívala ani jednu písničku od začátku do konce, některé se dokonce ani nesnažila zpívat. Ztratila mou podporu,“ rozhořčil se jeden z diváků v komentářích k videu na internetu.

Odhodila mikrofon a skončila

Amy Winehousová se připotácela v krátkých a upnutých zelenočerných šatičkách, které zvýrazňovaly její umělé poprsí. Začala objímat kytaristu z kapely, poté si sedla na odposlech a začala si zouvat boty. Několikrát propásla svůj nástup, a když začala zpívat svou písničku Just Friends z roku 2008, ani trochu se to originálu nepodobalo. Napůl odříkávala text, komolila slova a nedokázala se dobrat konce.

Situace se během celého koncertu téměř nezměnila. Winehousová několikrát nečekaně zmizela z pódia a nechala kapelu dál hrát. Během poslední písničky dokonce odhodila do publika stojan na mikrofon. Nakonec se otočila zády a zahodila i samotný mikrofon.

Turné předcházely nadějné vyhlídky

Ještě před plánovanými koncerty po celé Evropě (hlavně v Řecku, Španělsku a Švýcarsku) podstoupila Winehousová na popud svého otce protialkoholní léčbu na klinice v Londýně. Měla za sebou totiž velké neúspěchy způsobené právě přílišnou konzumací alkoholu. Její manažer uvedl, že splnila podmínky kliniky a nadále bude pokračovat v léčbě ambulantně.

„Ráda by poslala velké díky svým fanouškům za jejich podporu, které se jí minulý týden dostalo. Nemůže se dočkat, až se s nimi během turné setká,“ uvedl několik dní před sobotním "triumfálním" návratem její mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám