Hlavní obsah

Hasiči řezali mňoukající trubku, zaklínilo se v ní kotě

– Redding
Novinky, Tereza Seidlová

Na hasiče z Reddingu v Kalifornii čekal ve středu neobvyklý úkol. Mladík jim na stanici přinesl mňoukající zrezivělou trubku. Všem bylo samozřejmě hned jasné, že v trubce o průměru kolem 5,7 centimetrů je zaklíněné kotě. Po třech minutách přeřezávání se ho hasičům podařilo vysvobodit.

Článek

Při pohledu na video asi každému zatrne. Nejen že je neuvěřitelné, jak se kotě vůbec mohlo do středu úzké trubky napasovat, zároveň ale mrazí z toho, jak hasiči zrezivělou trubku kousek po kousku přeřezávají se strachem, že ostří narazí na malé kotě. To se do trubky dostalo zřejmě vlastní vinou a na zahradě svých rodičů ho pak našel mladík, který o pomoc při jeho vyprošťování požádal hasiče.

Ačkoliv mají hasiči k dispozici všemožné nástroje, ideální zařízení na bezpečné vyproštění zaklíněného kotěte neměli. Speciální ruční řezák trubek jim přinesli až zaměstnanci místního údržbářského obchodu. Pomocí něj pak koťátko vysvobozovali asi tři minuty.

“Pohybovalo se pak velmi pomalu. Mysleli jsme si, že je zraněné, ale nakonec jsme zjistili, že je jen špinavé od rezu z trubky,“ poznamenal jeden ze zachránců Mike Anderson, který se prý s podobným případem setkal poprvé. Kotě dostalo od hasičů příhodné jméno Trubka a po pár dnech se ho ujala produkční z místní televizní stanice, která o případu informovala jako první.

Reklama

Výběr článků

Načítám