Hlavní obsah

Irácký playboy se proháněl ulicemi Londýna dvoustovkou

Novinky, Markéta Kautznerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Na internetu se objevilo video, na kterém řidič ferrari s iráckou značkou brázdil ulice Londýna rychlostí téměř 200 kilometrů v hodině. Nedbal žádných pravidel a jen zázrakem svou bezohlednou jízdou nikoho nezranil.

Článek

Milionář se proháněl čtvrtí Knightsbridge ve svém tyrkysovém Ferrari 599, aniž by jakkoli dbal na bezpečí chodců a ostatních motoristů. Na jednom záběru předjel tento divoký řidič ve velké rychlosti auto značky Mini a jen o vlásek přitom minul blížící se autobus. V komentářích k videu se objevují názory, že dokonce překročil hranici 190 kilometrů v hodině na rušné ulici Sloane Street, kde je povolená pouze padesátka.

„Oslavování nebezpečného řízení je velmi nezodpovědné,“ řekl deníku Daily Mail Ben Schofield z institutu pokročilých motoristů.

Divoký řidič koupil své ferrari od katarské královské rodiny a pochlubil se, že utratil 80 000 liber (2 200 000 korun) za zvýšení výkonu auta. Vystupuje, jako by byl prvním iráckým playboyem, který vtrhl na londýnskou scénu ve sportovním voze. Ta se přitom těší přílivu bohatých motoristů z Blízkého východu, kteří pyšně předvádí svá jedinečná auta.

„Je to jeden z nejbláznivějších řidičů, kteří se tu objevili,“ řekl 18letý filmový asistent Liam Kershaw, který svůj volný čas tráví tím, že cestuje po Londýně a vyhledává luxusní auta.

Nezaplacené pokuty a vynalézaví policisté

Mluvčí místní policie uvedl, že se natočená videa stala předmětem vyšetřování. Bylo odhaleno, že minulý rok zahraniční řidiči luxusních závodních vozů nasbírali štos nezaplacených pokut za parkování, jejichž celková cena vystoupala na čtyři milióny liber (109 miliónů korun).

Obecní úřad oznámil, že je bezmocný při vymáhání náhrady škody, neboť nemohou být pachatelé vystopováni kvůli SPZ z Blízkého východu. Jedna policejní hlídka však našla řešení. Místo pokut začala rozdávat botičky. To vedlo k nepřehlédnutelné situaci před obchodním domem Harrods.

Dvě za sebou zaparkovaná auta - jeden z pouhých šesti vyrobených modelů Koenigsegg CCXR v hodnotě 1,2 miliónu liber (33 miliónů korun) a Lamborghini Murcielago LP670-4 SuperVeloce v hodnotě 350 tisíc liber (9,5 miliónu korun) – dostala botičku za špatné parkování. Je všeobecně známo, že oba vozy patří členům katarské královské rodiny.

Místní obyvatelé si rovněž stěžovali na to, že neukáznění řidiči závodních vozů často překračují rychlostní limity a ruší noční klid, když túrují motory v ulicích. Dokonce vytvořili spolek a své stížnosti ventilovali londýnskému starostovi Borisu Johnsonovi.

Reklama

Výběr článků

Načítám