Hlavní obsah

Přes Kalifornii se přehnala trojúhelníková formace UFO

Novinky, Jakub Kynčl

Američané mají další žhavé téma na probírání nad sklenkou dobrého pití. Nad kalifornským Oaklandem totiž minulý čtvrtek 26. května proletěla trojice neidentifikovatelných objektů a amatérskému astronomovi se podařilo ji zachytit na kameru.

Článek

Američan vystupující na internetu pod přezdívkou KevinMC360 natočil obdobný jev už zhruba před rokem, tentokrát se mu však podařilo zachytit objekty na delší dobu a kvalitněji. Trojice rovnoměrně se pohybujících světel se nad Oaklandem přehnala ve čtvrtek zhruba ve 21:40

Cynici tvrdí, že kameraman zachytil na svém videu pouze letící ptáky, avšak Kevin si stojí za tím, že jde o absolutní nesmysl. Jen o chvíli později zachytil ještě v o něco menší výšce letadlo, a tak podle něj nemůže jít o ptáky.

UFO

Zkratka anglických slov Unidentified Flying Object (neidentifikovaný létající předmět) označuje předmět na obloze, jehož původ nelze racionálně vysvětlit.

V obecném povědomí pojem splynul s mimozemskými "létajícími talíři“.

Podle odborných studií lze přirozeně vysvětlit zhruba 97 procent nahlášených pozorování UFO. 

"Všem milovníkům ptáků bych rád vzkázal, že pokud chcete, můžete si ty objekty klidně nazývat husy. Můžu se vám ale jen smát," napsal Kevin, který se domnívá, že podivné objekty nad Oaklandem přelétávají velmi často, jen se je pouze výjimečně podaří někomu zachytit na video.

Reklama

Související články

Nad Neapolí se opakovaně vznášelo UFO

Itálie nepatří k zemím, ze kterých by přicházelo mnoho zpráv o pozorování neidentifikovaných létajících objektů (UFO). O to zajímavější je série hlášení...

Výběr článků

Načítám