Hlavní obsah

Tornádo mu zlámalo tlapky, přesto se oddaný pes doplazil domů

Novinky, Markéta Kautznerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Birmingham

Pes jménem Mason nemusel sice ujít stovky kilometrů jako hlavní hrdina filmu Neuvěřitelná cesta, přesto také podnikl fascinující výpravu domů. I když ho tornádo v Alabamě odneslo pryč a zlámalo mu přední tlapky, vydal se hledat svou rodinu. Trvalo mu to dlouhé dva týdny, ale uspěl.

Článek

Roztomilý voříšek Mason se 27. dubna schovával v garáži ve čtvrti Smithfield v americkém Birminghamu, když se kolem prohnalo děsivé tornádo. Mason zmizel a zdálo se, že nenávratně. Majitelé ztratili veškeré naděje, vtom se ale po dvou týdnech objevil na prahu jejich zničeného domu. Byl ve velmi špatném stavu a měl zpřerážené obě přední tlapky. Rodina ho okamžitě převezla do zdejšího útulku, aby ho dali veterináři dohromady.

"Utrpěl vážné zlomeniny u obou předních končetin. Tím, že neměl tlapky fixované, ani jedna se nemohla zahojit. Musel se tedy plazit, aby se dostal domů," řekla televizi Fox veterinářka z útulku Barbara Benhartová.

Mason se ovšem stal slavným hrdinou. Díky peněžitým darům a velkorysosti nedaleké veterinární kliniky mohl podstoupit nákladnou operaci, při níž mu kosti v končetinách spojili kovovými destičkami. V současné době se mu daří dobře a do šesti týdnů by se podle mluvčího útulku mohl vrátit zpátky ke své rodině.

„Kvůli tornádu se do útulku dostalo mnoho zvířat. Masonova zranění byla ovšem nejvážnější, které jsme u zvířete tak dlouho odkázaného na sebe sama viděli,“ řekl pro televizi Wavy pracovník útulku Phil Doster.

„Je neuvěřitelné, když se z takto poznamenaného zvířete nestane plachý jedinec, ale veselý přítel vděčný za každou společnost,“ dodal Doster.

Reklama

Výběr článků

Načítám