Hlavní obsah

Americká matka své osmileté dceři píchá botox

Novinky, Markéta Kautznerová
San Francisko

Osmiletá holčička Britney Campbellová ze San Franciska dostává od své matky Kerry injekce botoxu, aby se stala hvězdou amerických soutěží krásy. Až chorobná touha po dokonalosti však vyvolává debaty o etice. Případ malé Britney byl nyní dokonce předán úřadu sociální péče.

Článek

Šokující příběh oběhl svět. V televizním pořadu „Dobré ráno, Ameriko“, který moderovala Lara Spencerová, se objevila malá Britney spolu se svou 34letou matkou Kerry. Na otázku: „Proč to podstupuješ,“ Britney bezprostředně odpovídá slovy: „Já nevím.“ Až když jí matka upozornila na vrásky, okamžitě se rozvzpomněla.

Kerry Campbellová je licencovaná kosmetička a na aplikování botoxu malým dětem nevidí nic špatného. Pro svou dceru nakupuje botulotoxin přes internet, z ověřeného zdroje jak sama uvádí, a vždy ho nejdříve vyzkouší na sobě.

Konzultovala však injekce s pediatrem své dcery, odkud pochází její licence k aplikování injekcí botulotoxinu a je její zdroj skutečně ověřený? To jsou jen některé otázky, které nyní prověřuje Úřad sociální péče v San Francisku.

„Více matek by mělo pro své dcery dělat to, co dělám já. Britney mě o injekce nikdy výslovně nepožádala, vím ale dobře, že si stěžovala, jak se na jejím obličeji objevují vrásky a podobné defekty,“ trvá na svém Kerry.

„Kdyby přišel můj syn ze školy domů a projevil přání, že chce všechny hry pro XBox, které existují, neznamená to, že mu je okamžitě pořídím,“ argumentovala příkladem ze svého života moderátorka Spencerová.

"Kamarádky mi závidí"

Ve světě dětských soutěží krásy plných pozlátka a absurdní snahy o dokonalost je ovšem botox velkým trendem. Samoživitelka Kerry rozhodně nechce svou dceru nijak znevýhodňovat.

„Britney podstupuje každý měsíc také depilaci voskem, aby se zbavila chmýří na nohou a chce mít také jistotu, že se jí v budoucnu neobjeví ochlupení na genitáliích,“ dodává Kerry.

„Mé kamarádky si myslí, že je úžasný, jaké péče se mi dostává a chtějí být jako já. Každý večer si kontroluji obličej, a když najdu nějaké vrásky, okamžitě vyžaduji další injekce. Obvykle to bolí, ale nyní už tolik nepláču,“ řekla Britney deníku The Sun.

V Americe zatím neexistují žádné zákony, které by stanovily nějaké hranice při podstupování podobných procedur. Jediné, čím se mohou lidé řídit, jsou pouhá doporučení, která lze bez problémů ignorovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám