Hlavní obsah

Václavu Neckářovi se osm let od mrtvice zlepšila řeč

Novinky, David Zápal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zpěvák Václav Neckář (67) byl po kolapsu začátkem března hospitalizován v nemocnici s podezřením na mozkovou mrtvici. Nakonec se ale ukázalo, že šlo jen o vyčerpání organismu. Pár týdnů nato už je natolik fit, že se mu dokonce poprvé od mozkové příhody v listopadu 2002 zlepšila řeč.

Článek

„Někdy koktám, občas zapomínám předložky. Ale sám vnímám, že když hovořím někde v klidu, kde mi nesplývají cizí hlasy dohromady, je to mnohem lepší než předtím,“ prozradil Novinkám zpěvák. Z vyčerpání se hned oklepal a začal znovu koncertovat.

„Bohužel nám ale zrušili vystoupení v Mladé Boleslavi, protože si mysleli, že snad už nežiju. Lidé jsou zpracovaní médii a nevědí, že znovu v pohodě odzpívám hodinu a půl dlouhé koncerty,“ řekl Neckář minulý týden na křtu svého nového trojalba Život, které vydal Supraphon.

„Některé mé známé písně jsme přezpívali. Jak člověk stárne, klesá mu hlas, takže musím někdy dát píseň o tercii níž. Když lidé znají jen tu původní podobu písně, na koncertech se pak diví, proto je to takhle lepší,“ uzavřel Neckář.

Ve Stínech katedrál nyní jeho původní kolegyni Helenu Vondráčkovou nahradil bratr Jan. „Zkrásněla a je to slušná holka,“ prohlásila na jeho adresu kmotra trojalba Přenosilová v narážce na Vondráčkovou.

Reklama

Související témata:

Související články

Neckář skončil v náručí ministra

Šedesátiny, kterých se zpěvák Václav Neckář dožije 23. října, oslavil s předstihem v úterý večer na galakoncertu v pražské Lucerně. Zpěvák se na koncertní...

Neckář: Je lepší myslet na to veselejší

Legendární zpěvák Václav Neckář zítra sfoukne na narozeninovém dortu šedesát svíček. Životní jubileum předčasně oslavil před měsícem, kdy po roce vystoupil...

Václav Neckář považuje život za štěstí

Zpěvák Václav Neckář zdárně překonal mozkovou mrtvici a v současnosti se objevuje opět na pódiích. Shodil veškerá přebytečná kila a cítí se skoro jako...

Výběr článků

Načítám