Hlavní obsah

Hanka Kynychová další plastiku nevylučuje

Novinky, Karen Mchitarjan
Praha

Známá televizní cvičitelka Hanka Kynychová patří mezi nejusměvavější tváře českých televizních obrazovek. Sama ale přiznává, že v životě jí bylo několikrát hodně úzko. Kvůli jednomu takovému okamžiku dokonce dodnes musí splácet dluhy.

Článek

Vzpomenete si, kdy vám bylo jako cvičitelce nejhůř?

Asi před pěti lety. Tehdy jsem byla vyhozena z fitka, protože si to někdo umanul. Bála jsem se tehdy o svoji budoucnost, abych nepřišla o svou klientelu a práci, kterou mám ráda. Ale anděl stál při mně, nebo spíše tlupa andělů strážných, a situaci mi pomohli vyřešit. Doteď sice splácím dluhy, ale zvládnu to.

A kdy naopak nejlépe?

Když jsem před 19 lety přišla na to, že mě cvičení může živit, to mi bylo asi nejlíp. Pak ještě, když přišel H.E.A.T. program, a také teď, když je tady zumba.

Proč?

Po aerobiku jsem měla dlouho pocit, že se nic neděje, že je vše při starém. Spinning mě nezaujal, kickbox taky ne. Ale pak to přišlo! Nejdřív H.E.A.T a hned pak zumba. Díky tomu je mi zase dobře a moc mě baví být na světě.

Vaše tělo a půvab vás do jisté míry živí. Měla jste nějaké období, kdy jste nebyla se sebou spokojená?

Když budu vzpomínat, musím se vrátit o hodně let zpět. Když mi 18 nebo 19 let, přibrala jsem. To byl odrazový můstek k tomu, abych změnila celý svůj život od základu.

Máte ještě dnes nějakou svou vadu na kráse, která vás trápí?

Nemyslím si, že bych se něčím stresovala. Co můžu ovlivnit sama, toho se držím a makám na tom. Co nemůžu ovlivnit, to průběžně řeším.

Jako jedna z mála žen jste bez okolku přiznala plastiku očních víček, prsou a fakt, že vrásky likvidujete botoxem. Jak to zapadá do filozofie cvičitelky?

Naprosto normálně. Přeci se na mě nemůžou klientky dívat celou hodinu, když bych se jim nelíbila. Naše práce a spousta dalších oborů je o estetičnosti, a tak se toho držím. A taky mi dělá radost dokazovat, že se dá postava držet pod kontrolou i s přibývajícím věkem.

Uvažujete o nějaké pomoci chirurgů nyní?

Ne, teď se nezabývám sebou, ale věnuji se novému programu, který školím. Vydala jsem navíc pro náročnější klientky už dvě DVD, za pár týdnů vyjdou další čtyři.

Nedávno jste získala patent na tzv. břišní pekáč. O co se jedná?

Břišní pekáč je soubor cviků na posílení svalů pánevního dna a celkové posílení břišních svalů. Řeší se tím například problematika inkontinence, s tím bych chtěla ženám pomoci. Hodně klientek se mi s těmito problémy svěřuje a já jim doporučuji velmi dobře fungující balanční cviky. Je to celosvětový problém, jen se o něm moc nemluví, a zasloužil by si daleko více osvěty.

Jak se vůbec získává patent na cvičení? U koho to máte patentované?

Patentuje to advokátní a patentovací kancelář. Je dobré si některé věci zaregistrovat. Když jsem měla první ochrannou známku, tak spousta lidí cviky začala používat. Stačilo je jen upozornit, ať zapnou mozek a vymyslí si něco jiného.

Už vám tento patent něco vydělává?

Dva roky už jej cvičím ve fitku a hodiny jsou plné. Ženám se líbí, získají kondici a můžou se pustit do jiných, často náročnějších tréninků. Ale protože se ke mně do fitka každý dostat nemůže, protože je třeba z daleka. Tak jsem začala školit další cvičitele, aby mohli břišní pekáč rozšiřovat do fitness center po celé republice. A na tato školení mám také plno.

Máte v plánu nějaké další patenty na cvičení?

Pevný zadek, ale ten jsem si nechala zaregistrovat jen z legrace.

Díky televiznímu cvičení jste se stala velmi známou. To s sebou nese i stinné stránky. Jak to postihlo vás?

Myslím, že vůbec ne. Lidé mě mají docela rádi a to mi dělá radost. Když jsem nedávno volala jednomu pánovi, věděla jsem, že je mu kolem 70ti let. Do telefonu mi řekl, že mi fandí. Měla jsem pak dobrou náladu celý den.

Jste vystudovaná zahradnice. Je to na vaší zahradě vidět?

V oboru jsem se dlouho nezdržela, jen rok jsem pracovala v terénu a dělala výsadbu okrasných zahrad a parků. Je to krásná práce, ale mě nebavila. Snad jen ranní stříhání růží, které jdou na prodej, bylo něco, co se dalo nazvat příjemným zážitkem. Brzy ráno v záhonu kytek, na kterých je ještě rosa.

Reklama

Výběr článků

Načítám