Hlavní obsah

Farmář probudil po osmi letech z kómatu svou ženu zpěvem

– Ťi-nan
Novinky, Dagmar Plecháčová

Farmáři Jüchua Čangovi z provincie Šan-tung na východě Číny se podařilo po dlouhých osmi letech vytrvalou péčí a každodenním zpěvem probudit svou manželku z kómatu. Ta byla od roku 2000 klinicky mrtvá po chybném lékařském zákroku. Jelikož Čang neměl již další finanční prostředky na léčebné výlohy, odvezl ji domů, kde se o ni po celou dobu trpělivě staral. A po osmi letech se stal zázrak, jeho manželka procitla.

Článek

Čang se cítil velice špatně, když před lety viděl svou ženu ležet v bezvědomí, ale jelikož si nemohl dovolit další léčbu, pečoval o ni doma, kde jí každý den také zpíval. „Neměl jsem peníze na její léčení v nemocnici. Byl jsem bezmocný. Vím, že moje manželka vždycky měla ráda můj zpěv, tak jsem jí každý den zpíval čínskou popovou píseň s názvem Miláček v mém srdci,“ řekl farmář.

Zpěv byl jedinou komunikací mezi ním a manželkou po celé roky. Šest let poté, co žena upadla do kómatu, Čangovi vysvitla naděje, když si všiml, že se jeho ženě v koutku oka po dozpívání písně objevily slzy. Věřil, že se pomalu zotavuje, a proto jí nepřestal zpívat. Jejího úplného probuzení se však dočkal až o dva roky později.

Dvojici se narodila zdravá holčička

Ačkoli žena potřebuje i nadále péči a sama se například ani nenají, hned tentýž rok po procitnutí z kómatu se dvojici podařilo počít dceru, které jsou nyní dva roky. A to i přesto, že lékaři ženě těhotenství rozmlouvali, protože pro ni znamenalo velkou zátěž. Ona však věděla, že je to jediná věc, jak by se mohla odvděčit svému manželovi. Narození holčičky přineslo rodině mnoho radosti a šťastných chvil.

Čang pečuje i nadále také o svoji ženu a plánuje, že si najde ještě brigádu, aby se jeho rodina měla lépe. Píseň Miláček v mém srdci přitom nyní již denně zpívají spolu.

Reklama

Výběr článků

Načítám