Hlavní obsah

Nejsympatičtější maminka ČR je z Litovle

Právo, Jiří Ovčáček
Mariánské Lázně

Nejsympatičtější maminkou roku 2011 byla v rámci sobotního finále soutěže Missis zvolena pedagogická asistentka Vendula Kunertová (31) z Litovle se čtyřletým synem Sebastianem. Missis deníku Právo se díky vítězství v hlasovací soutěži čtenářů stala recepční relaxačního centra Alena Vitásková (26) z Bolatic, která soutěžila se sedmiletou dcerou Eliškou. Vitásková také získala titul vicemissis.

Článek

Druhou vicemissis byla porotou zvolena sekretářka Renata Švábová (35) z Plzně s desetiletou dcerou Kamilou. Soutěž Missis 2011 se konala už po osmnácté, celorepublikové finále probíhalo v Městském divadle v Mariánských Lázních.

Moderování se ujali Martin Dejdar a Miloš Skácel. Deset maminek se svými ratolestmi soutěžilo ve třech kolech. V prvním Dejdar s každou z maminek tancoval a přitom je zkoušel ze zajímavostí jejich rodinného života, které prozradily děti.

Druhé kolo bylo volnou disciplínou, například vítězka soutěže Kunertová zahrála staropražskou písničku na harmoniku, kterou malý Sebastian doprovodil zpěvem. Třetí kolo představovala módní přehlídka. Vzhledem k tomu, že Sebastianův tatínek je Egypťan, nepřekvapí, že se ukázal v převlečení za faraóna.

Program doplňovala hudební vystoupení. Zapěla sólistka Státní opery Praha Andrea Kalivodová, zpěváci Jana Kociánová a Martina Maxa a také vokální seskupení 4TET Jiřího Korna. Součástí odpoledne v Městském divadle byla i tradiční dražba korunky.

Získal ji starosta Prahy 11 Dalibor Mlejnský (ODS) za symbolických 111 tisíc korun. „Jsem z Prahy 11, tak říkám 111,“ přihodil Mlejnský vítěznou částku. Peníze půjdou na charitativní účely. Celkově bylo v rámci soutěže Missis 2011 přispěno na dobročinnost sumou 305 639 korun. Za uplynulých 17 ročníků tato částka dosáhla takřka 6,5 miliónu korun.

Oficiálním mediálním partnerem soutěže Missis 2011 je deník Právo, zpravodajský server Novinky.cz a Česká televize, která slavnostní finále v Mariánských Lázních natáčela. Záznam se bude vysílat v sobotu 26. února.

Finále soutěže o nejsympatičtější maminku tentokrát oživila i neplánovaná událost. Došlo k celkovému výpadku elektrického proudu v Městském divadle. Klání ale nebylo ohroženo, pohotově zareagoval moderátor Dejdar a než došlo k obnovení dodávky, diváky bavil sérií vtipů.

Když se opět rozsvítila světla a hlavně naskočila televizní technika, mohli ministr vnitra a zároveň předseda poroty Radek John (VV) spolu s šéfem Asociace krajů ČR Michalem Haškem (ČSSD) dokončit připínání šperku vítězné mamince.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám