Hlavní obsah

Vendula Svobodová se rozloučí se zesnulým mecenášem v přímém přenosu

Novinky, Gabriela Wolfová
Praha

Rozloučení s producentem muzikálu Děti ráje a mecenášem Petrem Dodalem (†54), který minulý týden ve čtvrtek spáchal sebevraždu, proběhne v přímém přenosu v televizi. Organizuje ho Vendula Svobodová.

Článek

Rodina Petra Dodala se rozhodla, že nebude organizovat pohřeb. Petrův popel bude rozptýlen na místě, které měl zesnulý producent a mecenáš nadace Kapka naděje nejvíce rád.

Pohřeb se rodina rozhodla nepořádat, protože nechce čelit tlaku bulvárních médií. S Petrem Dodalem se přátelily desítky známých osobností a rodina se chce vyhnout "mediálnímu divadlu".

Rodina se s Petrem Dodalem přesto rozloučí nejen v soukromí. Velké rozloučení chystá Vendula Svobodová, která patřila k nejbližším přátelům Petra Dodala. Loučení a poděkování za letitou práci pro nadaci Kapka naděje chystá v televizi v přímém přenosu na České televizi.

Vendula se rozhodla dát prostor úctě Dodalově památce v charitativním pořadu Strom naděje, který poběží 5. února na České televizi. A nejen jemu. Vendula se také naposledy rozloučí také s Petrem Mukem, který byl dlouholetým spolupracovníkem nadace.

Na obrazovkách poběží videozáznam a fotografie Petra Dodala a Petra Muka a Vendula se v přímém přenosu s oběma Petry osobně rozloučí. Helena Vondráčková s Petrem Kolářem zazpívají společně Stín katedrál.

Na koncert dorazí také manželka Petra Dodala Veronika. "Velmi si za to Venduly vážím. Je to rozloučení, jaké by si Petr určitě přál," řekla Novinkám Veronika Dodalová.

Svůj život se producent a mecenáš nadace Kapka naděje Petr Dodal sám rozhodl ukončit skokem ze skály minulý týden ve čtvrtek ve večerních hodinách. Trápily ho těžké psychické problémy.

Reklama

Výběr článků

Načítám