Hlavní obsah

Matka poslala dceru před projíždějící vlak, chtěla se vyhnout revizorům

Novinky, Dagmar Plecháčová
Buenos Aires

Záběry z průmyslových kamer na vlakových nádražích občas zaznamenají nehodu, kdy do kolejiště před projíždějící soupravu spadne osoba, která stačí utéct, lehnout si mezi koleje či ji někdo na poslední chvíli zachrání. Ovšem aby do tratě před přijíždějící vlak poslala svou dcerku sama matka, to se naštěstí nestává. Dívka byla však natolik drobná, že se vtěsnala do volného prostoru pod nástupištěm. Událost se stala na Silvestra v Buenos Aires.

Holčička zázrakem přežila v kolejišti, milimetry od projíždějícího vlakuVideo: Reuters/Stream.cz

 
Článek

Záznam, který místní policie v pátek zveřejnila, ukazuje ženu držící dceru za ruku, jak spolu procházejí podél nástupiště. Matka ji poté vyšle přeběhnout koleje, přičemž se z dálky řítí vlak. To samé měla v plánu i ona, jenže usoudila, že to již nestihne a zůstala v bezpečí na stanici. Incident se stal v posledním dni roku 2010 na stanici Liniers na západě argentinské metropole, přičemž důvodem měl být pokus o uniknutí před kontrolory jízdenek.

Ve chvíli, kdy ve stanici zastavil vlak, který neměl šanci včas zabrzdit, okamžitě nastala panika. Každý si myslel, že dívka zůstala na kolejích. K jejich úžasu se však dítě vtěsnalo do díry mezi vlakem a okrajem nástupiště, pod kterým byl úzký prostor. Přes hluk, který lidé v panice na stanici vyvolali, nebylo zpočátku možné s dítětem komunikovat.

„Ta dívka byla tak drobná, že se ukryla v prostoru pod nástupištěm, takže zaměstnanci dráhy sešli dolů a podařilo se jim ji dokonce i vytáhnout ven. Dítě mělo nervový záchvat, ale vůbec žádná zranění,“ sdělil manažer místních drah Guillermo Dabenigno.

Reklama

Výběr článků

Načítám