Hlavní obsah

Bouřlivák Sagvan Tofi slaví životní úspěch

Novinky, Karen Mchitarjan
Praha

Zpěvák a herec Sagvan Tofi (46) si může mnout ruce. Muzikál Děti Ráje, k němuž napsal scénář a málokterý kritik mu dával dlouhou životnost, sklízí po roce překvapující úspěch. A scénárista má velké oči i do dalších sezón.

Článek

„Nic bych neměnil. Je to pro mě první zkušenost s divadlem po konzervatoři a nová zjištění. Když se sejde dobrý tým, dobří herci, dobrý režisér a samozřejmě scénář, tak je to bomba. Musím říct, že jsem na všechny, co se na vzniku tohoto muzikálu podíleli, i na to moje dílko, pyšný. Věřím, a podle reakce publika vlastně už i vím, že neskončíme u druhé sezony,“ hodnotí nadšeně Tofi.

Dítě Ráje Tofi se ale v jednom plete. Přestože on by ve scénáři neudělal ani jednu změnu, herci k tomu dostali příležitost. A to už na silvestrovském představení, během kterého mohou tentokrát použít všechny vtipy, které je během hraní napadají a nedají se nebo se nesmějí plně využít.

A to není jediná změna od normálního dne. Během speciálního silvestrovského představení se totiž na pódiu vystřídají skoro všichni herci a tanečníci.

„Diváci uvidí Lukáše Vaculíka a Sagvana Tofiho a v některých rolích se dokonce objeví i obě alternace, protože velký zájem o tenhle večer je i mezi herci. A samozřejmě všechny tanečníky,“ sdělila novinkám mluvčí divadla Kristina Horáčková.

Silvestrovské představení nebude ale jediným výjimečným večerem, které Děti Ráje v prosinci zažily. Již 26. prosince aktéři odehráli 200. představení. A tentýž den vidělo představení na 155 tisíc diváků.

„Když se dívám do narvaného hlediště, které na Dětech Ráje posledních pětadvacet minut stojí, zpívá, tančí a tleská, jsem nejen dojatý, ale cítím i velké zadostiučinění, že jsme divákům na chvíli jejich život pocukrovali pravou divadelnickou radostí,“ svěřil se novinkám se svými pocity režisér Petr Novotný, který je znám díky představením Jesus Christus Superstar nebo Les Misérables.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám