Hlavní obsah

Majitel vozí svého bizona do baru ve vlastním kabrioletu

Novinky, Dagmar Plecháčová
Edmonton

Bizon přijíždějící v kabrioletu do baru se zdá být výplodem hodně bujné fantazie. Bizoní samec Bailey Junior váží přes 700 kilogramů a jde z něj pořádný strach, ale to vůbec nebrání jeho majiteli Jimu Sautnerovi naložit zvíře do svého stylového automobilu a svézt ho do baru Spruce Grove vzdáleného asi 30 kilometrů od kanadského Edmontonu.

Článek

Záznam byl pořízen k příležitosti natáčení dokumentu pro televizi Animal Planet, jenž se věnuje psychologickým profilům lidí, kteří mají velice úzký vztah s velkými, exotickými a nebezpečnými zvířaty. Režisér a producent Matthew Wortman sledoval soužití bizona s majitelem a jeho manželkou Lindou jeden týden a zaznamenal jejich výjimečný vztah.

„Je to opravdu úžasné vidět divoké zvíře v takto neobvyklých situacích. Bailey je občas trochu rozpustilý, ale je skvělé, jak ho ochočili,“ rozplýval se nad zvířetem Wortman.

Dvouletý bizon byl tak dobře vychovaný, že se ho v průběhu natáčení přestal bát i celý filmový štáb. Sautnerovi chovali před lety jiného bizona, Baileyho staršího, ale ten zemřel ve věku osmi let po nešťastné nehodě, kdy se mu zaklínila noha do jednoho ze zemědělských strojů na farmě.

Reklama

Výběr článků

Načítám