Hlavní obsah

Velké množství UFO jsou ve skutečnosti kulové blesky, tvrdí astrofyzik

Novinky, Jakub Kynčl
Brisbane

Australský astrofyzik Stephen Hughes ve vědeckém magazínu Royal Society uveřejnil velmi zajímavou studii, která by mohla částečně změnit to, jak lidé nahlíží na neidentifikovatelné létající objekty. Tvrdí, že mnoho UFO, které lidi vidí a hlásí, jsou ve skutečnosti kulové blesky a další atmosferické úkazy.

Článek

Vědec učinil v roce 2006 detailní studii neobvyklé události, kdy bylo nad australským Brisbane spatřeno velké množství meteoritů. Ty se objevily ve stejnou chvíli, kdy se nad nedalekým pohořím objevil zářivý zelený objekt.

Hughes ve své studii teoretizuje, že objekt, o kterém se domnívá, že je kulový blesk, byl s padajícími meteority v určitém vztahu. Podle něj meteority zapříčinily elektrické spojení mezi vrchní atmosférou a zemským povrchem a zajistily dostatek energie pro kulový blesk, který se objevil nad horami.

"Když si dáte dohromady nevysvětlitelné atmosferické jevy elektrického charakteru s lidskou psychologií a touhou něco spatřit, může vám to vysvětlit mnoho hlášení o UFO," řekl Hughes pro BBC.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám