Hlavní obsah

V Jižní Koreji se v den s magickým datem hromadně oddalo 7 200 párů

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Asan

Na snadno zapamatovatelné datum 10. 10. 2010 si chtělo se svým svatebním dnem počkat mnoho párů. Tento termín byl na spoustě atraktivních míst zamluven dlouhé měsíce dopředu. Největší hromadná svatba se v tento den uskutečnila ve městě Asan zhruba 100 kilometrů od Soulu v Jižní Koreji, kde se sezdalo 7 200 párů ze čtyřiceti zemí světa.

Článek

Velkolepá veselka se konala pod záštitou Církve sjednocení založené roku 1954 právě v Jižní Koreji. Zakladatel církve Son Mjong Mun se se svou manželkou obřadu také zúčastnil. Několik vybraných párů bylo oddáno na pódiu a zbytek pod ním.

„Je to opravdu vzrušující den, úžasný den. Je tady asi 21 tisíc lidí a okolo 55 tisíc ze 194 zemí světa jich s námi slaví po internetu a všichni posílají požehnání,“ uvedl mezinárodní prezident církve Chyun-ťin Mun.

Pro 1200 párů šlo o jejich první společný svatební den, na 6000 dvojic už bylo dříve oddáno, ale svatbu si zopakovalo kvůli slibu církvi, kterou začali vyznávat až po svém prvním sňatku.

Reklama

Výběr článků

Načítám