Hlavní obsah

Čínské dvounohé prase se naučilo chodit

– Čeng-čou
Novinky, Dagmar Plecháčová

Dvounohé prase, které se před deseti měsíci narodilo v Číně, se stalo místní celebritou poté, co se začalo učit chodit a po pár týdnech se mu to začalo i dařit. Momentálně však váží 50 kilogramů a udržet rovnováhu při chůzi pouze na předních nohách je pro něj stále těžší.

Článek

Obyvatelé vesnice Liou-čchiao ve středočínské provincii Che-nan, kde se před necelým rokem dvounohé sele narodilo, se rozhodli pojmenovat čuníka Ťien-čchiang Ča, což v překladu znamená „prase se silnou vůlí“. K domu jeho majitele Sin-cchai Wanga přitom denně míří davy lidí, kteří si zvíře chtějí prohlédnout.

Mladý čuník se narodil v lednu ve vrhu spolu s osmi dalšími sourozenci. Když si Wangova manželka všimla defektu, požadovala jeho utracení, ale její muž to odmítl s odůvodněním, že by se mu měla dát šance na přežití.

Chtěl ho i cirkus

Wang začal prase učit chodit po předních nohách, když mu bylo teprve pár dní. Nejprve bylo nutné jej naučit se zvedat a pak na řadu přišla i samotná chůze.

„Procvičovali jsme to po troškách každý den. Zhruba po měsíci již byl schopný sám chodit. Cirkus mi za něj nabídl dost peněz, ale já ho neprodám za žádnou cenu,“ dodal Wang.

Podobný osud potkal také čuníka Putola, který se loni narodil na Filipínách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám