Hlavní obsah

Největší batole světa měří neuvěřitelných 135 centimetrů

Novinky, Jakub Kynčl

Dvouapůlletý Karan Singh je bezmála dvakrát tak vysoký jako jeho vrstevníci v indickém Meerutu. A upřímně, není se čemu divit. Jeho matka je totiž se svými 218 centimetry nejvyšší ženou Asie a otec se jí aspoň trochu přibližuje - měří 201 centimetrů.

Foto: Profimedia.cz

Karana Singha mezi vrstevníky nikdo nepřehlédne.

Článek

"Karan se už velký narodil a v této chvíli už dosáhl poloviny mé výšky. Věřím, že mě jednou přeroste a bude to brzy," uvedla Shweatlana Singhová, která je profesionální basketbalovou hráčkou.

Karan vážil při narození 5,9 kilogramu a měřil 66 centimetrů. Nikdy se tak nevešel do tradičního oblečení pro novorozence a nyní už nosí to, co desetileté děti.

Foto: Profimedia.cz

Extrémní výšku zdědil Singh po svých rodičích.

Stále hladový chlapec sní i pět jablek najednou a dožaduje se deseti čajových lžiček medu denně. Rodina utrácí měsíčně za jídlo v přepočtu asi 3500 korun, což je skoro třikrát více než jejich sousedé.

"Když Karan ráno vstane, tak první věc, kterou žádá, je jídlo a čaj. Kdykoliv vidí někoho z nás jíst, tak chce taky. Pokud bychom ho nezastavili, tak by jedl stále," uvedla chlapcova matka.

Foto: Profimedia.cz

Při narození měřil chlapec neuvěřitelných 66 centimetrů.

První den v mateřské škole byl pro Karana vtipný. Učitelky ho totiž nechtěly pustit mezi ostatní děti s tím, že je určitě tak starý, že by mohl chodit na základní školu.

Rodiče s ním mají velké plány. Pokud se ukáže, že je šikovný na sporty, tak ho chtějí poslat do USA, kde by mohl začít hrát basketbal.

Jeho otec má však jiné přání. Doufá, že se jeho rodina dostane do knih rekordů jako ta nejvyšší na světě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám