Hlavní obsah

Otočte se ke zdi, řekli kojící matce v knihovně

– Londýn
Novinky, Jakub Kynčl

Ve Velké Británii se stále ještě řeší, zda je vhodné kojit na veřejných místech. V londýnské knihovně se pracovník rozhodl, že odhalování prsu a následné kojení není v knihovně vhodné, a požádal kojící matku o větší diskrétnost. Ta však jeho žádost označila za diskriminační.

Článek

Aktivistické skupiny podporující kojení projevily nad případem, který se udál v londýnské knihovně, znepokojení. Ayalu Ochertovou (38), která tam kojila své dvouměsíční dítě, požádal pracovník knihovny, aby byla diskrétní a při kojení se třeba aspoň otočila směrem ke zdi.

Žena v knihovně St. Ann's předčítala knihu svému tříletému synovi a přitom začala kojit svou druhou ratolest. Na žádost pracovníka, aby se chovala diskrétněji, reagovala velmi podrážděně. Sama je totiž aktivní členkou jedné ze skupin na podporu kojení.

Ochertová se ohradila, že je v oddělení dětských knih jen jeden další člověk, a to žena, která je navíc také těhotná. Navíc měla na sobě speciální kojící top, který dělá z kojení aspoň částečně diskrétní činnost. Pracovník tvrdí, že měl tolik slušnosti, že přišel za ženou až po samotném kojení. To ovšem ženu příliš nezajímá a žádá po knihovně nápravu.

Anketa

Pohoršuje vás, když vidíte kojící ženu?
Ano, není mi to příjemné
16,3 %
Nevím, vždy jen řeším, kam s očima
23,9 %
Ne, je to pro mě zcela přirozené
59,8 %
Celkem hlasovalo 9468 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám