Hlavní obsah

Zloděj se sám udal na policii poté, co mu oběť předčítala z Bible

Novinky, Dagmar Plecháčová
Soul

Zloděj Čchou Ling z Jižní Koreje natolik zpytoval svědomí po pokusu o krádež, že se šel sám udat na policii. Vedlo ho k tomu naslouchání při čtení Bible, které si vyslechl od ženy vyznávající křesťanskou víru. Právě tuto ženu chtěl přitom Ling předtím okrást, informoval Daily Telegraph.

Foto: Profimedia.cz

Zloděj se po čtení z Bible sám přiznal policii.

Článek

Korejec se minulý pátek vydal do jednoho z místních jazykových institutů. Ve chvíli, kdy byla lektorka v učebně sama, vyhrožoval jí s nožem v ruce a požadoval peníze.

Žena se ho však začala ptát, proč jí chce okrást a začala mu domlouvat, že jeho jednání je špatné. Zloděj jí naslouchal a poté přiznal, proč začal s trestnou činností. Minulý rok se rozvedl s manželkou a dostal se do tíživé finanční situace.

Muž dostal MP3 přehrávač s texty evangelií

Učitelka mu začala předčítat z Bible, načež se v Lingovi hnulo svědomí a za pokus o okradení se jí omluvil. Žena mu poté dala MP3 přehrávač plný křesťanských písní s texty evangelií a Ling odešel.

O dvacet minut později se však napravený zloděj vrátil a v slzách ženu nabádal, aby ho udala na policii. Poté, co odmítla, muž na sebe zavolal policii sám a požadoval, aby byl zatčen. Muž nyní čelí až pětiletému trestu vězení za pokus o loupežné přepadení.

Reklama

Výběr článků

Načítám