Hlavní obsah

Trumpová žaluje Finy: V Americe je Ivana jen jedna

Právo, nka

Podnikatelka Ivana Trumpová (61) zažalovala finskou oděvní společnost za používání její ochranné známky Ivana. Značka IVANAhelsinki návrhářky Paoly Ivany Suhonenové podle ní americké zákazníky mate a poškozuje v USA obchodní pověst Čechoameričanky.

Foto: Profimedia.cz

Ivana Trumpová a její bývalý partner Rossano Rubicondi

Článek

Ochrannou známku Ivana si Trumpová nechala zaregistrovat v roce 2002 a prodává pod ní šperky, brýle a módní doplňky. „V Americe je Ivana jen jedna, stejně jako Madonna,“ řekl právní zástupce Trumpové Gary Lyman.

Finská značka, založená v roce 1998, se Američanům představila tento týden během newyorského týdne módy. Společnost podle svého právníka Johna Lynche považuje nároky Trumpové za neopodstatněné a hodlá se bránit před soudem.

„Pokud vezmeme v úvahu kvalitu zboží značky IVANAhelsinki a sofistikovanost jejích zákazníků, pak není pravděpodobné, že by jej kdokoliv v této skupině spotřebitelů byť jen na chvilku považoval za spojené s Ivanou Trumpovou,“ dodal Lynch podle deníku New York Post.

Reklama

Související témata:

Související články

Trumpová se rozvádí se čtvrtým manželem

Podnikatelka českého původu Ivana Trumpová (60), za svobodna Zelníčková, podala v New Yorku žádost o rozvod se svým čtvrtým manželem Italem Rossanom Rubicondim...

Výběr článků

Načítám