Hlavní obsah

Dívka si oholila vlasy a předstírala rakovinu, aby dostala z rodiny peníze

– Ottawa
Novinky, Dagmar Plecháčová

Třiadvacetiletá Ashley Anne Kirilowová z Kanady dva roky před rodinou a přáteli předstírala, že trpí rakovinou. Aby její falešná diagnóza zněla věrohodně, hladověla a oholila si vlasy i obočí.

Článek

Proměna Ashley byla zásadní. Z mladé pohledné dlouhovlásky se změnila na pohublou a nemocně vypadající ženu s šátkem na hlavě. Aby vzbudila ještě větší lítost, neváhala i vlastním rodičům říct, že jí zbývá už jen několik měsíců života.

Kirilowová kontaktovala svou biologickou matku Cindy Edwardsovou, se kterou se od svých 14 let téměř nevídala a požadovala od ní peníze na chemoterapii. Matce se však žádost zdála podezřelá. Sdělila, že její dcera po ní vždy chtěla jen peníze.

Z nezhoubného nádoru udělala rakovinu prsu

Nápad s předstíráním nemoci začal v roce 2008, kdy lékaři Ashley odebrali z prsu nezhoubný nádor. Od té doby však žena začala svému okolí tvrdit, že trpí rakovinou prsu.

Během několika dalších měsíců jim sdělila, že se rakovina rozšířila dál do těla a postupně ke své falešné diagnóze přidávala i nádor na mozku, rakovinu jater, žaludku a vaječníků.

Chtěla se prý jen opět sblížit s rodiči

Kroky, které podvodnice podnikla, vypadaly zcela realisticky. Kirilowová opravdu vypadala jako pacientka po chemoterapii, nikdo proto nepochyboval, že potřebuje peníze na nákladnou léčbu. Ashley si dokonce nechala na prsty u rukou vytetovat „NEODEJDU.“

Po dvou letech se však mladá Kanaďanka přiznala, že její nemoc byla pouze lež. Nyní jí hrozí obvinění za podvodné vymáhání nákladů na léčbu. Žena uvedla, že důvodem jejího klamavého jednání bylo získat zpět své rodiče, se kterými se vzájemně odcizili.

„Vím, že to, co jsem udělala, bylo špatné, ale zkoušela jsem opět dát svou rodinu dohromady. Teď se ten příběh šíleně šíří, zdá se mi, jako kdyby o tom věděl celý svět,“ řekla Kirilowová.

Reklama

Výběr článků

Načítám