Hlavní obsah

Chlapec našel poklad na konci duhy

Novinky, Jakub Kynčl
Copaceni

Je to pověra: Najděte konec duhy a na jejím konci bude zakopaný poklad. Čtrnáctiletý Ian Mitrescu z rumunského Copaceni našel asi tři kilometry od svého bydliště v národním parku Cozia batoh s asi 60 kusy šperků a hotovostí čítající v přepočtu asi 46 tisíc korun. K jeho zklamání se však pověra nenaplnila zcela, poklad byl totiž ve skutečnosti uschovaný lup.

Foto: Profimedia.cz

Známá pověra přinesla mladému Rumunovi štědré nálezné.

Článek

Ian Mitrescu se snažil najít konec duhy, a tak šel do lesa směrem, kde se mu zdálo, že duha končí. Netušil, že najít "konec duhy" je reálně zcela nemožné, protože úhel lomu světla v kapkách nikdy člověku neumožní vidět konec duhy na přesném místě, mění se podle místa, kde člověk stojí. Tím si však chlapec hlavu nelámal a hledal.

Netrvalo dlouho a chlapec skutečně našel cosi netypického. Menší hnědý batoh ležící částečně ukrytý ve ztrouchnivělém kmenu stromu. Když ho otevřel, nestačil věřit svým očím, protože se v něm ukrývalo opravdové bohatství - šperky a peníze.

Batoh ukrýval předměty z loupeže

Jeho otec, kterému běžel hned nález ukázat, si však dal dvě a dvě dohromady a odešel hned s batohem na policii. Tam mu domněnku potvrdili. Cenný obsah batohu pocházel z loupeže, ke které došlo v minulém týdnu v nedalekém městě.

Chlapci a jeho otci však aspoň připadne nálezné. Vykradené klenotnictví jim prý zaplatí v přepočtu asi 21 tisíc korun. Informoval o tom tamější list Adevarul.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám