Hlavní obsah

Zesnulý producent Snowborďáků Melounek měl místo tryzny divoký mejdan

– Praha
Novinky, Gabriela Wolfová

Tryzna za zesnulého producenta Pavla Melounka, který minulý týden zemřel na embolii, se ve středu v 16. hodiny změnila ve veselý mejdan. "Pavel by to tak chtěl. Žádný smutek," řekli nejbližší přátelé producenta filmu Snowborďáci nebo Anglické jahody.

Článek

"Neberte to jako tryznu, ale jako dotočnou,“ řekl v proslovu Melounkův nejlepší kamarád a spoluproducent David Prudký, který setkání v Mánesu uspořádal. Sám se ale neubránil slzám.

Mánes byl jedním z jedním z nejoblíbenějších míst známého producenta. Na tryzně promluvili i další blízcí přátelé Pavla Melounka, také jeho syn Pavel Šebek (28).

„Praskaly pod nim židle, dusil se čočkou, vychovával mě třicet let. A trochu mě i šikanoval. Budu na něj vzpomínat v tom nejlepším, jsem rád, že jsem byl u jeho konce,“ pronesl režisér Vladimír Drha, který byl u toho, když v restauraci Pavel Melounek zkolaboval a ani záchranáři už mu nedokázali pomoct.

"Čtyřicetpět minut ho oživovali. Budu na něj vzpomínat v tom nejlepším. Jsem rád, že jsem mohl být u něj v jeho posledních chvílích,“ dodal Drha.

"Byl to nejen táta, ale i skvělý kamarád, se kterým jsme chodili na pivo. Já jsem filmu nerozuměl, ale po osmém pivku už jsem začal být docela slušný odborník. To se po vystřízivění pochopitelně změnilo. Táta zůstal odborníkem dál," řekl Pavel Šebek, syn Pavla Melounka.

Na závěr zazpíval tři písně z filmu Anglické jahody Tomáš Klus.

Rozloučit se s Pavlem Melounkem přišly desítky lidí z filmového světa. Dorazila Sandra Nováková, Roman Skamene, Lenka Termerová, Fero Fenič, manželé Jakubiskovi a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám