Hlavní obsah

Indie řeší záhadu, mládě bílého tygra postupně černá

Novinky, Jakub Kynčl
Dillí

Indická zoologická zahrada Arignar Anna řeší velmi zvláštní jev. Jedno ze tří mláďat vzácného bílého tygra totiž začalo měnit barvu. Většina jeho těla a nohou se nyní zdá být černá. Zbylí dva sourozenci mají přitom stále barvu obvyklou pro bílé tygry. K jevu došlo krátce poté, co byla mláďata puštěna ven do otevřeného výběhu.

Článek

Mládě bílého tygra bylo teprve v neděli vyvedeno z temného prostředí, ve kterém bylo spolu se sourozenci drženo od narození. Přítmí je totiž pro bílé tygry přirozeným prostředím. Po třech měsících tak konečně spatřila mláďata světlo světa a ukázala se veřejnosti. Jedno však začalo poměrně rychle na světle měnit barvu.

Ředitel zoologické zahrady je zatím velmi opatrný a změnu barvy srsti mláděte nechce příliš komentovat.

"Je příliš brzy na to komentovat tu změnu.Tygříci byli v tmavé místnosti po dobu 84 dnů. Teprve teď postupně poznáme, zda bude mít mládě poněkud zvláštní barvu, či zda se stále ještě mění a finální odstín bude zcela jiný. Opravdu zatím nemohu nic víc říci," uvedl ředitel, který však souhlasil, že je barva mláděte v porovnání s jeho sourozenci přinejmenším podivná a může být dána geneticky.

Návštěvníky zoo však odlišnost mláděte nikterak netrápí, naopak. "Opravdu se mi líbí sledovat ta tři mláďata. Jedno vypadá opravdu hodně odlišně, vypadá to jako nějaká biologická změna. Ale je to opravdu krásné, jsem nadšená, že to mohu sledovat," uvedla jedna z návštěvnic zoo Shirley D'Silvová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám