Hlavní obsah

"Elegantní šlofík" je nejsměšnějším cestovním vynálezem

– Sydney

Nejideálnější způsob, jak si zkrátit dlouhou cestu, je ji prospat. Především v letadle, ale i v dalších hromadných prostředcích je však mnohým cestujícím občas nepříjemná představa, že ostatní vidí, jak jim během klimbání padá hlava, případně spí s otevřenou pusou. To vše má nyní vyřešit produkt nazvaný Snazzy Napper (Elegantní šlofík), který svému majiteli zajistí během spánku soukromí.

Článek

Snazzy Napper je v podstatě upravená pokrývka, který se váže kolem hlavy. Vpředu má otvor pro nos a po stranách kapsy. Podle australského internetového serveru news.com.au může jít o nejsměšnější cestovatelskou pomůcku.

Autorka Margaret Wilsonová říká, že tento produkt vytvořila poté, co si v letadle z USA do Londýna musela dát přes hlavu kabát, aby si mohla zdřímnout. "Ostatní cestující se na vás přece nemusejí koukat, když spíte s otevřenou pusou," vysvětluje. "Tohle je takové příruční soukromí," dodala.

Testující reportérce se všichni smáli

Když ale její výrobek testovala na veřejnosti reportérka CNN, setkala se s udivenými pohledy, civěním a spoustou smíchu. Videonahrávka s návodem, jak Snazzy Napper používat, se stala jedním z hitů na internetových serverech sdílejících videa.

Většina z těch, kdo výrobek v diskusi komentují, ho označuje za "směšný" a "hloupý". Někteří se ptají, jestli by nebylo snazší si rovnou obléct burku (tradiční oděv muslimských žen halící je od hlavy po paty) a jiní se obávají, že tím jen nahrají zlodějům.

Snazzy Napper se dá pořídit za 15 až 25 dolarů (asi 300 až 500 korun). Ti, kdo žijí mimo USA, si musí připočítat ještě 11 dolarů (asi 200 korun) navíc.

Reklama

Výběr článků

Načítám