Hlavní obsah

Íránec žije v garsonce s krokodýlem, orlem, třemi hady, leguánem a opicí

– Teherán
Novinky, Dagmar Plecháčová

V garsonce sedmatřicetiletého Íránce Amira Rahbariho z Teheránu by si asi většina lidí připadala jako v nějakém pavilónu nebezpečné zvěře. Cvičitel zvířat totiž žije ve svém dvacetimetrovém příbytku spolu s krokodýlem, třemi hady, orlem, leguánem a malou opičkou.

Článek

Zvířata přitom nejsou jen tak nějací spolubydlící v Rahbariho garsonce, ale jelikož jsou částečně ochočení, někteří z nich si zahráli v populárních íránských filmech. Samotný Rahbari přitom přiznal, že se zvířaty vychází lépe než s lidmi.

„Izoloval jsem se od lidí, protože jsem se začal více sbližovat s divočinou. Pokud se zvířaty zacházíte s láskou, vycítí to a vytvoří si s vámi opravdový citový vztah,“ řekl Íránec s třímetrovou krajtou bílou a čtyřmetrovou krajtou tygrovanou kolem krku.

Stěhování až třikrát za rok

Kvůli svému životnímu stylu a častým problémům se sousedy se Rahbari stěhoval v průměru dvakrát až třikrát za rok. Jeho současní sousedé se prozatím zdají být nejtolerantnější.

„Nemám čas na to, abych každému z okolí přinesl domů zvířata a ukázal, že nejsou tak nebezpečná, jak si představují. Nyní se sousedy nemám žádné problémy, znají mě a dokonce chtějí zvířata sami navštívit a vyfotografovat se s nimi,“ dodal nadšeně Rahbari.

Reklama

Výběr článků

Načítám