Hlavní obsah

Cholerik si nechal narůst třiceticentimetrové nehty, aby se již nemohl prát

Novinky, Dagmar Plecháčová
Changle

Zcela ojedinělým způsobem se rozhodl zkrotit svůj temperament jednačtyřicetiletý Číňan Wen Ťien z Changle v provincii Fu-ťien. Během posledních 13 let si pěstoval nehty na levé ruce a odmítal je stříhat. Výbušný muž přiznal, že do doby, než si je nechal růst, pokaždé se s někým dostal do křížku a začal se prát.

Foto: Profimedia.cz

Dlouhé nehty na levé ruce pomohly dříve agresivnímu Číňanovi zkrotit jeho temperament. Ilustrační foto

Článek

Číňanův nejdelší nehet měří 35 centimetrů, ostatní mají zhruba do pěti centimetrů méně. Od určité fáze mu nehty znemožňovaly sevřít ruku v pěst, což pomohlo odolat potřebě zúčastnit se rvačky.

„V mládí jsem byl velice nerudný. Byl jsem agresivní a pokaždé jsem se dostal do nějakých problémů. Rozhodl jsem se nechat si narůst nehty, aby mi pomohly kontrolovat můj hněv,“ uvedl Ťien.

Od rvaček k obchodu s dětským oblečením

Muž je nyní ve svém okolí známější pro své nehty, než kvůli sklonům k násilnému jednání. Otevřel si dokonce i vlastní obchod s oblečením pro děti, který pojmenoval Dlouhý nehet.

„Zákazníci jsou většinou překvapeni, když vidí mé dlouhé nehty, ale právě díky nim se podařilo můj obchod postavit na nohy a zviditelnit ho. Plno lidí přichází jen proto, aby viděli mé nehty, někteří zase naopak při jejich spatření přestanou nakupovat a odejdou,“ přiznal Číňan.

Ovšem největší nepříjemností je zřejmě nutnost každou noc spát s levou rukou ve speciální krabici, která zaručí, že si Jian svou chloubu během spánku nezlomí.

Reklama

Výběr článků

Načítám