Hlavní obsah

Lucie Vondráčková rok po operaci nohou: Už zase může tančit

Novinky, Gabriela Wolfová
Praha

Zpěvačka a herečka Lucie Vondráčková se rok od komplikované operace klenby nohou vrhá zase do tance. Dvě hodiny bude tančit na jevišti v novém muzikálu Petra Jandy a Karla Šípa.

Článek

Lucie Vondráčková podstoupila loni v červenci komplikovanou operaci zhroucené klenby obou nohou. Dva měsíce se nesměla ani postavit, byla odkázána na invalidní vozík. Několik dalších měsíců musela odmítat pracovní nabídky, tančit měla od lékařů přísně zakázáno. Sbohem musela dát i muzikálu Touha, kde měla náročná taneční čísla.

Populární zpěvačka a herečka si pro svá vystoupení připravila speciální choreografii s barovou židlí, na které převážnou část písničky seděla.

Nyní se Lucie vrací do plného pracovního procesu. A zase se vrhá do tance. Dostala hlavní ženskou roli svazačky Yvetty v připravovaném muzikálu Petra Jandy a Karla Šípa At žije rokenrol. "Problémy s nožkami jsou už pryč. Můžu zase jet na sto procent," řekla Novinkám Vondráčková. "Stal se ze mě ale expert na dobrý boty a chodec dlouhých tratí," usmívá se Lucie.

V muzikálu Vondráčkovou čekají náročná taneční čísla. "Mám tam šíleně moc tancování. Víc než třeba v muzikálu Excalibur, do kterého jsem se po zdravotní pauze také vrátila," prozrazuje Vondráčková.

Speciální boty ale Lucii produkce muzikálu vyrábět nemusela. "Není to potřeba," dodala Vondráčková, která už si vyzkoušela kostýmy. V muzikálu se převleče celkem třikrát. Nejprve se ukáže na oslavách 1. máje v něžných šatičkách v rádiovce, ale s velkým transparentem Lenina v rukou. Podruhé se objeví jako modrá svazačka ze sedmdesátých let. Poslední kostým je křehká představa lásky rokenrolového zpěváka Ronnyho.

Reklama

Výběr článků

Načítám