Hlavní obsah

Tříletá dívka zachránila otci život, došla pro pomoc k hasičům

Novinky, Dagmar Plecháčová
Kalifornia

Tříletá Alesaundra Tafoyaová z Kalifornie mnohokrát od svých rodičů slyšela, že pokud bude v nějakém nebezpečí, má se obrátit na hasiče. Jak se ukázalo, holčička je bedlivě poslouchala. Takže když její otec náhle doma zkolaboval, dívka vyrazila pěšky k nejbližší požární stanici. Svému otci tak zachránila život.

Článek

Rodiče malé Alesaundry nečekali, že by jejich dcera někdy musela využít cenných rad i v případě, že by se stalo něco jim. Přesně taková situace však nastala v pátek večer, kdy její otec Frank Tafoya zkolaboval v jejich domě v americké Kalifornii.

Tafoya si vzal najednou několik léků, které spolu zřejmě špatně reagovaly, což muž netušil. Krátce na to omdlel, ale jeho tříletá dcera si všimla, že je tatínek „v nebezpečí“ a přesně podle pouček rodičů došla do dva bloky vzdálené hasičské stanice a přivedla záchranáře zpět za svým otcem.

„Jsem tady přes 20 let, ale toto bylo poprvé, kdy za námi přišlo tříleté dítě,“ uvedl jeden z hasičů Robert Villalovoz. Dívka přitom na stanici řekla, že její tatínek je jako zmrazený a nezvedá se. Lékaři potvrdili, že kdyby Tafoyovi nebyla tak rychle poskytnuta pomoc, zemřel by.

„Poslouchala, co jsme jí učili. Poslouchala nás a teď se to vyplatilo,“ dodala v sobotu dojatá matka šikovné dívky.

Reklama

Výběr článků

Načítám