Hlavní obsah

Bankrotující Fergie by vzala i podporu

Právo, Vladimír Plesník
Londýn

Skandály kolem Sarah Fergusonové (50), bývalé snachy britské královny Alžběty II (84), neberou konce. Její dluhy podle britských médií dosahují přinejmenším tří miliónů liber (asi 90 mil. korun), přičemž příjmy se prakticky rovnají nule.

Foto: Profimedia.cz

Sarah Fergusonová má obrovské finanční potíže.

Článek

„Všemi prostředky“ – tak odpověděla mluvčí exmanželky britského prince Andrewa, přezdívané Fergie, v¨pondělí na otázku zpravodaje televize Sky News, jak Sarah bojuje proti hrozbě osobního bankrotu.

„V nejhorším mohu klidně žít ze sociální pomoci,“ nechala se prý Fergie slyšet o víkendu, kdy se Londýnem rozšířila zvěst, že konečně přiznala, co beztak vědí všichni: že je finančně na dně.

Daňoví poradci královské dvora se netají tím, že vyhlášení bankrotu považují za jediné únosné řešení. Také princ Philip (89) dal k dobru na krizovém zasedání rodinného kruhu, že nejlépe by bylo nechat bývalou snachu, kterou nikdy nemohl vystát, padnout.

Královna i její manžel si dělají starosti o obě své vnučky – princezny Beatrici (22) a Eugenii (20) natolik, že o jejich budoucnosti královna dokonce hovořila s britským premiérem Davidem Cameronem (43).

Čas hraje proti ní

Tlak na rozhodnutí se stupňuje. Každý měsíc úroky a penále za prodlení narůstají o desetitisíce liber. Andrew, s nímž se rozvedla před 14 lety a který od roku 2001 působí jako britský zvláštní vyslanec pro mezinárodní obchod a investice, jí před několika týdny zachránil hotovostí ve výši 1,5 miliónu liber (45 mil. korun).

Kromě toho účty z některých obchodních domů, chemické čistírny, předplatné novin a pošta chodí už dávno na zámek Windsor. Někteří dodavatelé, jako například stěhovací firma nebo benzínka BP, už své služby dál nenabízejí, protože Fergie jim už měsíce nezaplatila.

Princ Philip teď naléhá na svého druhého nejstaršího syna Andrewa, aby i on dal od své bývalé náročné a rozmařilé ženy ruce pryč. Ten zatím však, především s ohledem na obě dcery, svou pomoc nestáhl. „Chce zabránit tomu, aby se propadla do bahna, z něhož by už nevedla cesta zpátky,“ vysvětluje jeden z dvořanů, který si přál zůstat v anonymitě.

Sex za peníze?

Fergie, která stále používá titul vévodkyně z Yorku, se postarala o rozruch letos na jaře, když vyšlo najevo, že prodávala kontakty na Andrewa. Reportéru bulvárního listu News of the World, jenž se vydával za obchodníka, nabídla, že mu za půl miliónu liber (15 mil. korun) zprostředkuje přístup k Andrewovi. „Starejte se o mě a on se postará o vás,“ řekla mu.

Pak ji média dokonce obvinila z prostituce. „Sarah ráda spí za peníze s bohatými muži,” řekl serveru showbizspy.com nejmenovaný zdroj. Vévodkyně z Yorku podle něj před třemi roky strávila týden na luxusní jachtě ve společnosti dvou saúdských ropných magnátů.

Nabídli jí 300 tisíc dolarů (5,8 mil. korun), když se s nimi zúčastní sexuálních orgií, s čímž prý „Fergie“ neměla sebemenší problém.

„Nečinilo jí to žádné potíže, má ráda nezvyklé praktiky,“ dodal zdroj. Po návratu do Británie si prý bývalá členka britské královské rodiny pochvalovala „divoký týden, který už moc potřebovala“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám