Hlavní obsah

Šéfkuchaře našli po dvou letech napěchovaného v mrazáku

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lyon

Tělo známého francouzského šéfkuchaře ve výslužbě objevili policisté po dvou letech pohřešování v mrazícím boxu v lyonském bytě, který sdílel se svou přítelkyní. Jednasedmdesátiletý Jean Francois Poinard zmizel v roce 2008 a vyšetřovatelé, kteří o nálezu informovali ve středu, měli od začátku podezření, že byl zavražděn.

Foto: Profimedia.cz

Policisté se přiblížili k vyřešení záhadného zmizení až po dvou letech. Ilustrační foto

Článek

Poinardovo tělo bylo objeveno v úterý v bytě, který sdílel se svou 51letou přítelkyní Guylene Colloberovou. Kuchař byl přitom v Lyonu, který je považován za kulinářskou baštu Francie, v minulém století opravdovým esem v oboru.

Pitvu provedou soudní experti ještě tento týden. Francouzský deník Le Monde citoval nejmenovaný policejní zdroj, podle kterého byla kuchařova přítelkyně neprodleně po nálezu zatčena. Nález těla byl prý spojen s tipem, který dal policii Poinardův blízký příbuzný.

"Myslím, že najdete to, co hledáte," řekla Colloberová policii, když si muži zákona vynutili vstup do bytu. Poté propukla v pláč.

V sedmdesátých a osmdesátých letech dvacátého století byl Poinard v Lyonu nedotknutelnou gastronomickou ikonou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám