Hlavní obsah

Muži vyklíčil v plicích hrášek, obával se přitom rakoviny

Novinky, Jakub Kynčl
Brewster

Američan Ron Sveden má za sebou příhodu, na kterou on ani jeho blízcí nikdy nezapomenou. Necítil se už delší dobu dobře a nakonec se mu jeho žena rozhodla raději zavolat záchrannou službu. Obtíže s dýcháním, které už muž pomalu ve strachu připisoval rakovině, měl nakonec na svědomí neočekávaný viník - klíčící hrášek.

Článek

Lékaři objevili při vyšetření v plicích muže objekt, o kterém se krátce po objevení domnívali, že jde o nádor. Když se však podívali podrobněji, dočkali se velkého překvapení.

"Bylo mi řečeno, že mám v plicích semínko hrášku, které puklo a začalo klíčit. Takovou diagnózu jsem určitě neočekával. Připravoval jsem se na slova, jakými jsou rakovina či nádor, rozhodně ne však klíčící semínko o velikosti více než centimetr," uvedl starší muž.

Ronovi nebylo dobře už celé měsíce. Měl silné záchvaty kašle a cítil se stále hůře. Nakonec se jeho žena rozhodla zavolat záchrannou službu a lékaři jejímu partnerovi okamžitě provedli několik vyšetření. Přišli na to, že jeho levá plíce je nefunkční. Dva týdny prováděli testy na rakovinu, avšak všechny byly negativní. Teprve poté jeden z doktorů objevil klíčící rostlinku v plíci.

Zdravotní stav se zlepšuje

"Kdybych to nechal uzrát, tak jsem možná mohl pracovat pro nějakou zelinářskou firmu," smál se muž a dodal, že nejdůležitější pro něj bylo zjištění, že netrpí rakovinou.

Doktoři se domnívají, že někdy v posledních měsících jedl neopatrně hrášek a jedno semínko se mu dostalo někam, kam nemělo. Po čase pak puklo a začalo v plíci klíčit.

Muž se již zotavuje doma a podle lékařů se jeho stav výrazně zlepšuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám