Hlavní obsah

Stewarda rozčílil cestující tak, že utekl z letadla únikovým východem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Jeden z cestujících v letadle společnosti JetBlue vyprovokoval stewarda natolik, že dotyčný při přistávání na newyorském letišti Johna F. Kennedyho začal nadávat, vzal si z kuchyňky pivo, otevřel únikovou skluzavku a prchl z letadla. Vynervovaného Stevena Slatera policie v pondělí zatkla v jeho domě v Queensu a obvinila z výtržnictví, ohrožování a nedovolený vstup na pozemek.

Foto: Profimedia.cz

Z podobného letadla společnosti JetBlue utekl steward poté, co ho cestující praštil do hlavy kufrem a odmítl se omluvit.

Článek

Devětatřicetiletý Slater je ve vazbě, společnost JetBlue Airways incident vyšetřuje spolu s Federálním úřadem pro letectví. Bezpečnost pasažérů ani posádky podle ní při Slaterově akci nebyla ohrožena.

Slater v pondělí obsluhoval cestující na lince z Pittsburghu do New Yorku. Před přistáváním je jako obvykle požádal, aby všichni zůstali na sedadlech, dokud letadlo nezastaví. Jeden z cestujících ale začal sundávat kufr ze zavazadlového prostoru a udeřil jím procházejícího Slatera do hlavy.

Cestující se odmítl omluvit

Steward se rozzlobil a žádal omluvu, ale cestující odmítl. Slater pak z palubního rozhlasu na adresu cestujících zaklel, vzal si pivo, aktivoval únikový východ, vyklouzl jím ven a odběhl ke svému zaparkovanému automobilu.

Letištní policie se o incidentu dověděla po 25 minutách. JetBlue zatím neoznámila, jak dlouho Slatera zaměstnávala. Na sociální síti Facebook vyjádřilo mnoho lidí stewardovi podporu.

Reklama

Výběr článků

Načítám