Hlavní obsah

Premiéra filmu Kajínek: Michal Dlouhý se podruhé loučil se zesnulým bratrem

Novinky, Gabriela Wolfová
Praha

Herce Michala Dlouhého čekaly na premiéře akčního filmu Kajínek těžké chvilky. Ve filmu si naposledy zahrál po boku svého bratra Vladimíra, který před měsícem zemřel. Film viděl poprvé. Producent a režisér Petr Jákl věnoval snímek právě Vladimírovi Dlouhému a uctění jeho památky.

Článek

"Michal Dlouhý dnes film viděl poprvé. Určitě to pro něj muselo být těžké," řekl Novinkám Jákl. Vladimír Dlouhý, který před měsícem podlehl rakovině, si ve filmu zahrál mafiánského šéfa Novotného, jednu z hlavních postav Kajínkovy kauzy. Šlo o jeho poslední filmovou roli.

"Film jsme se rozhodli věnovat uctění Vladimíra Dlouhého," dodal Jákl.

Jákl přiznal, že si přítomnost Kajínka na premiéře moc přál. Poslal dokonce oficiální žádost o jeho puštění na premiéru a byl ochoten zaplatit i eskortu, která by vyšla na půl miliónu korun.

"Dodnes nám nebylo odpovězeno, tak třeba ještě dorazí," smál se před začátkem filmu Jákl.

"Dozvěděli jsme se, že dokonce byla před premiérou zpřísněna bezpečnostní opatření a Kajínek je mnohem více hlídán. Nám zakázali navštěvy," dodal Jákl, který by byl rád, aby ve věznici v Karviné, kde si odpykává Kajínek doživotní trest, povolili Kajínkovi promítání filmu. "Věřím, že tuhle 'maličkost' snad povolí," dodal Jákl.

Na premiéře byl místo Kajínka přítomen alespoň dvojník. Ten jako by z oka vypadnul opravdovému Jiřímu Kajínkovi. To se nelíbilo filmové představitelce Kláry Slámové, herečce Tatianě Vilhelmové. "Nemám tyhle šaškárny moc ráda, má jít o film. Ani jsem se toho moc nechtěla zúčastňovat," přiznala Vilhelmová.

Na party po filmu, která se konala na Občanské plovárně, dorazili téměř všichni představitelé. Chyběl jen Michal Dlouhý. Film byl pro něj velmi emotivní záležitostí. Po pohřbu bratra Vladimíra ho viděl poprvé na filmovém plátně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám