Hlavní obsah

Ind s nejdelšími chlupy na uších chce pokořit vlastní rekord

Novinky, Dagmar Plecháčová
Kanpur

Radhakant Badžpaj z města Kanpur v indickém státě Uttar Pradesh má na svém kontě rekord z roku 2005. Je nositelem nejdelšího porostu rostoucího z jeho uší, ale nyní by se chtěl v Guinnessově knize objevit znovu. Jeho chlupy totiž během uplynulých pěti let vyrostly z 13,2 na 28 centimetrů.

Článek

„O Guinnessově knize rekordů jsem přemýšlel již v době, kdy mé chlupy měřily jen pět nebo šest centimetrů. Pozeptal jsem se proto u některých mých známých, kteří jsou novináři. Ti mi řekli, že až chlupy dorostou na délku 10 až 12 centimetrů, mohu se o rekord zajímat. V mých padesáti letech už měly 13,2 centimetru a v té době jsem také dosáhl na zápis do Guinnessovy knihy,“ uvedl Ind.

Příbuzní rekordmana jsou na pětapadesátiletého Badžpajího velmi pyšní, ale přiznávají, že ne vždy se jeho snaha a pěstování ochlupení na uších setkala u ostatních s pochopením.

„Je to velký úspěch. Zpočátku se mu lidé spíš posmívali a několik z nich za ním dokonce přišlo s otázkou, proč si nechává chlupy narůst. Řekl jim, že jednoho dne se dočká nějakého výsledku. Pak z toho byl díky bohu rekord a ti samí lidé dnes říkají, že skutečně ve svém životě něčeho dosáhl,“ řekl příbuzný rekordmana Šif Shakti Panděj.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám