Hlavní obsah

Dvanáctiletý silák zvedá 140 kg, nohama zvládne i přes 270

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Coventry

Dvanáctiletý Brit Kyle Kane je zřejmě nejsilnějším hochem svého věku na světě. Na juniorském bodybuildingovém šampionátu dokázal uzvednout neuvěřitelných 140 kilogramů a překonal tak dosavadní světový rekord o desítky kilogramů.

Článek

Je mu sice jen 12 let, ale už měří 170 centimetrů a váží 67 kilogramů. Svaly má takové, že by mohl přeprat velké množství dospělých mužů. Školák z Coventry má jasný cíl, chce být kulturista jako jeho otec. A kdyby se mu navíc podařilo být nejsilnějším člověkem světa, byl by jeho život prý ještě růžovější.

Rekordy zlomil 12letý chlapec na charitativní kulturistické akci ve svém domovském městě v neděli. Nohama uzvedl 272 kilogramů, na mrtvý tah do vzduchu dostal 140 kilogramů a na tzv. bench-press zdvihl 90 kilogramů.

Trénuje čtyřikrát týdně a se sportem začal již ve čtyřech letech. Tehdy zkusil kickbox. Již v devíti letech získal černý pás. S kulturistikou pak začal Kane ve svých deseti. Jeho výjimečná síla mu dává nad spolužáky obrovskou výhodu v rugby. Převyšuje je také například i v hodu koulí a oštěpem.

Láká ho "pět kruhů" 

Kyle doufá, že se jednoho dne stane vzpěračem a na Olympijských hrách získá pro Velkou Británii zlato.

"Chci být tak osvalený, jak jen to jde. Snad se jednou dostanu na Olympiádu anebo budu soutěžit o titul nejsilnějšího muže světa. Ale pokud by to nevyšlo, tak chci být prostě jen profesionální kulturista jako můj otec. Ostatní děti mého věku se jen poflakují po ulici - já rád trénuji," říká.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám