Hlavní obsah

Nejsprostší papoušek světa uletěl i přesto, že údajně nemohl létat

Novinky, Dagmar Plecháčová
Bury

Britka Melissa Toddová vlastnila údajně nejsprostšího papouška na světě. Před jeho peprným slovníkem byla varována už před jeho koupí, ale to ji nikterak neodradilo. Zároveň jí bylo řečeno, že papoušek Charlie nemůže létat. V prvním případě se personál zverimexu nemýlil, ale v neschopnosti létání evidentně ano. Pták se totiž ztratil a teď pravděpodobně nadává a kleje někde v parku poblíž města Bury, odkud uletěl.

Článek

Papoušek Charlie je známý svou mluvou nejen ve svém okolí, ale videozáznamy jeho sprostého slovníku se staly populární i na internetu, kde je shlédly tisíce lidí. Paní Toddová je však z jeho ztráty zoufalá a nálezci je ochotná vyplatit odměnu.

„Charlie je jako člen rodiny, navíc je opravdu chytrý,“ uvedla devětadvacetiletá Toddová, která papouška koupila ve zverimexu v Manchesteru. Ten však později zkrachoval. O Charlieho předchozích majitelích se proto už asi nic nedozví.

Kromě sprosťáren však opeřenec umí říct i úryvky z televize nebo mluvit sám o sobě. Rád třeba vypráví, jak je krásný.

Charlie by se měl dokonce sám příští týden objevit v televizním pořadu o zvířatech, která své okolí uvádějí do rozpaků. Pokud se ho však do té doby nepodaří najít, o svých pár minut slávy zřejmě přijde.

Reklama

Výběr článků

Načítám