Hlavní obsah

Němečtí listonoši se učí myslet jako psi, ti už na ně téměř neútočí

Novinky, Dagmar Plecháčová
Mnichov

Pošťákům v Německu už došla trpělivost s agresivními psy, jejichž útokům museli čelit. Na základě jejich četných stížností se proto vedoucí úředníci na německých poštách rozhodli zaměstnat zvířecí psychology. Ti učí listonoše rozumět 'řeči psího těla'. Ačkoli se s metodou začalo teprve nedávno, už přináší první ovoce. Počet útoků na pošťáky se radikálně snížil.

Foto: Profimedia.cz

Listonoši jsou terčem agresivního psa daleko méně než dřív díky své psychologické průpravě.

Článek

Speciální psychologové mají za úkol učit vyděšené listonoše myslet jako psi a vyhnout se tak jejich pokousání. Rozhněvaní domácí miláčkové je údajně kolikrát honí i několik kilometrů, když jedou na kole.

Zaměstnanci pošty si evidentně berou rady odborníků k srdci a v praxi je neváhají využít, jelikož od chvíle, kdy se v Mnichově začalo s první výukou, počet útoků klesl o 80 procent.

Pamlsky a pepřový sprej

Listonoši u sebe nyní nosí psí suchary a pamlsky, ale i pepřový sprej, který se má použít v případné kritické situaci.

Zároveň se učí rozeznávat, jak se v nebezpečných chvílích zachovat a především jak rozpoznat psí projevy, ze kterých se pak snadněji odhadne další chování psa.

„Je to vynikající výsledek. Jsme velice rádi, že nyní máme méně zraněných listonošů i psů,“ uvedla mluvčí německé pošty Deutsche Post Eva Kircheschová.

Reklama

Výběr článků

Načítám