Hlavní obsah

Zloději kompletně vybílili policejní stanici, ukradli i box na těla

Novinky, Dagmar Plecháčová
Carletonville

Policisté z Jihoafrické republiky mají s kriminalitou místních obyvatel problémy již dlouho. Nyní v průběhu fotbalového šampionátu se musí otáčet ještě mnohem víc a na to zřejmě spoléhali i zloději, kteří se řídili heslem 'pod svícnem je největší tma'. Dostali se do prostor policejní stanice v Carletonville jižně od Johannesburgu a vzali všechno, co mělo alespoň nějakou hodnotu.

Foto: Profimedia.cz

Policejní stanice v Jihoafrické republice se stala překvapivě snadným úlovkem pro zloděje. Ilustrační foto

Článek

Kanceláře právě procházely rekonstrukcí, když do objektu vnikli lupiči. Zatím však není jasné, jak se jim podařilo vykrást prostory stanice, aniž by je zachytila bezpečnostní kamera nainstalovaná tamějším ministerstvem veřejných komunikací a staveb.

Některé místnosti zůstaly po nájezdu zlodějů kompletně vybílené. Kromě elektroniky a nábytku si vzali i nádobí, příbory, kuchyňský dřez, dlaždice či dokonce chladicí box na mrtvoly.

Policejní mluvčí nepřipouští chybu policie

„Je opravdu bizarní, že policie teď bude muset vyšetřovat trestný čin spáchaný přímo v prostorách policejní stanice,“ řekla policejní mluvčí Dianne Kohlet Bernardová, která z celé události viní ministerstvo veřejných komunikací a staveb.

Jejich mluvčí Thami Mchunu uvedl, že se stále shromažďují informace k incidentu. „Podrobnosti budou poskytnuty co nejdříve,“ dodal Mchunu.

Reklama

Výběr článků

Načítám