Hlavní obsah

Kocour našel své majitele, i když se odstěhovali tři tisíce kilometrů daleko

– Liska
Novinky, Dagmar Plecháčová

Nejen psi, ale zřejmě i kočky mohou být svým pánům věrné až za hrob. V případě kocoura jménem Karim, který následoval své majitele více než 3 tisíce kilometrů poté, co se přestěhovali a přenechali ho sousedům, by se tomuto tvrzení dalo věřit. Jeho původní majitelé se obávali, že by si Karim na nové bydlení nezvykl, tak ho nechali sousedům, napsal deník The Sun.

Foto: Profimedia.cz

Kocour Karim byl svým majitelům natolik věrný, že je našel i 3 tisíce kilometrů daleko. Ilustrační foto

Článek

Ačkoli u sousedů nechala původní majitelka Ravila Hairovová i Karimovo oblíbené křeslo, polštář a misku, zvíře si přesto nezvyklo a z uzbeckého Gulistanu uteklo.

O dva roky později ho Hairovová našla vyhladovělého a ve zbídačeném stavu, jak čeká poblíž jejich nového domu ve městě Liska v Rusku.

„Od sousedů jsem věděla, že se Karim několik dní po našem odjezdu ztratil, což bylo velice smutné. Od té doby jsme o něm neměli další zprávy,“ uvedla Hairovová.

Zbídačený Karim čekal na svou majitelku

„Šla jsem po nedaleké silnici a uviděla kočku, která vypadala, jako kdyby na mě čekala. Když jsem přišla blíž, viděla jsem, že je to Karim. Hubený, ve velmi špatném stavu, ale byl to on. Je teď moc šťastný a my jsme také. Nemám tušení, jak nás našel, ale jsem moc ráda, že se mu to podařilo,“ řekla k nečekanému shledání kocourova majitelka.

Její manžel Lev Kondraťjev uvedl, že Karim po cestě zřejmě spotřeboval všech svých devět kočičích životů, ale potvrdil, že se skutečně jedná o jejich kocourka z Uzbekistánu.

„Jsou tu určité známky na jeho těle včetně jizvy na ocase, kterou si způsobil, když si ho přivřel do dveří. To dokazuje, že je to na 100 procent náš Karim a on nás také evidentně poznává,“ dodal Kondraťjev.

Reklama

Výběr článků

Načítám