Hlavní obsah

Monacký kníže Albert II. ohlásil zásnuby

Novinky, Dagmar Plecháčová
Monaco-Ville

Dlouhá léta nepolapitelný monacký kníže Albert II. s pověstí proutníka a věčného starého mládence se ve svých dvaapadesáti letech zasnoubil. Jeho vyvolenou je plavkyně a olympijská reprezentantka Jihoafrické republiky Charlene Wittstocková, která je zároveň i dlouholetou přítelkyní knížete, informaci zveřejnil zpravodajský kanál BBC.

Článek

Oznámení o zásnubách následovalo po měsících dohadů, že se Albert s Wittstockovou budou brát. Přesné datum svatby, a dokonce ani termín oslav však není znám.

Albert nastoupil na monacký trůn po smrti svého otce, knížete Rainiera III. v roce 2005. Má dvě děti, ale ani jedno z nich nemá nárok stát se jeho následníkem na knížecím stolci, protože nepochází z manželského svazku.

Dvaatřicetiletá Charlene Wittstocková reprezentovala Jihoafrickou republiku v plavání na Olympijských hrách v Sydney v roce 2000. Albert, jehož matkou byla světově proslulá americká herečka Grace Kelly, se aktivně zúčastnil olympijských her dokonce pětkrát. Byl členem monackého bobového týmu.

Reklama

Výběr článků

Načítám