Hlavní obsah

Muže přinutili pojmout krávu za manželku, při svatbě omdlel

Novinky, Jakub Kynčl

Indonéský ostrov Bali je v současné době sice každoročně cílem stovek tisíc turistů, některé zvyklosti tam však zůstávají doslova z jiných dob. Nezaměstnaný čerstvě plnoletý hoch Ngurah Alit si totiž prošel značně nepříjemným rituálem poté, co byl přistižen, jak souloží s krávou. Nutno však podotknout, že kráva skončila ještě o poznání hůře.

Foto: Profimedia.cz

Exotické Bali vidělo značně nestandardní svatbu. Ilustrační foto

Článek

Osmnáctiletý Ngurah Alit byl spatřen na poli, jak stojí nahý za zvířetem. Tvrdil, že uvěřil tomu, že kráva byla mladá a krásná žena, která ho svedla neodolatelnými lichotkami. Za svůj čin však musel pykat, a tak bylo rozhodnuto o tom, že si musí vzít krávu za manželku, aby byla jejich pobřežní vesnice Yeh Embang očištěná od sodomie.

Během slavnostní ceremonie však mladý ženich omdlel. Policie, která byla zaměstnána tím, aby držela zvědavé novináře co nejdále od samotné svatby, jen sledovala, jak hochova matka začala bezhlavě křičet ve strachu o jeho zdraví.

"Chudák chlapec, je jinak opravdu velmi tichý," komentoval podivnou svatbu jeden z vesničanů.

Alit se pak stal velmi rychle vdovcem, když byla jeho novomanželka vtažena do moře a utopena, což je součást tamějšího očišťovacího rituálu. Do moře byl vtažen i Alit, ale ten byl utopen pouze symbolicky, aby mohl tamější náčelník Ida Bagus Legawa prohlásit, že byla vesnice finálně očištěna od celé události.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám