Hlavní obsah

Nizozemské úřady práce pomáhají nezaměstnaným ženám najít bohaté ženichy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Amsterdam

Být svobodná a bez práce nemusí být zásadní problém, ale naopak velká výhoda. Nizozemské úřady práce totiž zavedly novou službu pro svobodné a nezaměstnané ženy. Nehledají jim přímo práci, ale nabízejí pomoc při hledání zámožného ženicha, který by se o dotyčné postaral. Za 1 400 eur (asi 36 tisíc korun) se zájemkyně mohou nechat zkrášlit, omladit, obléknout a získají i tipy týkající se správného balení mužů.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Úřady jim přitom zaplatí téměř polovinu částky. Žadatelky o práci v kurzu projdou celkovou proměnou vizáže od vlasů a kosmetiky po oblečení. Naučí se chovat ve společnosti, pravidla přitažlivosti a správně se prezentovat. Na konci kurzu získají registraci v seznamce Mens & Relatie s vlastní fotografií od profesionála.

Společnost Mens & Relatie (Lidé a vztahy) tvrdí, že dokáže najít dlouhodobého partnera 75 procentům klientů. Úřady v severonizozemském Frísku věří, že je to dobrá investice, která snižuje náklady státní pokladny na výplaty nezaměstnaným.

Příspěvek na kurz stojí úřady stejně jako jedny sociální dávky

„Snažíme se takto dostat lidi ze závislosti na sociálních dávkách,“ vysvětluje Radboud Visser ze společnosti Mens & Relatie. Sociální dávky vyjdou frískou pokladnu na 650 eur (asi 17 tisíc korun) měsíčně na osobu, zatímco takto přispějí jedinkrát 650 eur a mají šanci na pětasedmdesátiprocentní úspěch.

O kurz může žádat až 600 osob na třech úřadech práce, zájem mají především ženy, ačkoli pomoc je slíbena i mužům.

Reklama

Výběr článků

Načítám