Hlavní obsah

Obézní Haiťanka se nevejde do letadla, přiletí pro ni vojenské

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Santo Domingo

Jedenáct dní čeká Haiťanka Dominique Lanoiseová na letišti v Dominikánské republice. Její návrat do USA, kde již léta žije, oddálila její nadváha. Osmatřicetiletá žena váží přes 220 kilogramů a v současnosti se pohybuje na invalidním vozíku. Žádná z místních leteckých společností nebyla uzpůsobena k přepravě takto těžké osoby. Záchrana přišla v podobě vojenského letadla, které by Lanoiseovou mělo ve čtvrtek dopravit zpět do USA.

Článek

Žena sdělila médiím, že nejdříve letěla na Haiti v listopadu minulého roku, tehdy na místo dorazila soukromým letadlem. Krátce po příletu si však poranila nohu a v současnosti je upoutaná na invalidní vozík.

Lanoiseová podnikla během svého pobytu ještě další cestu, kdy byla naložená do zadní části kamiónu, který ji dopravil z Haiti do Santa Dominga, hlavního města Dominikánské republiky, jež sousedí s Haiti a právě na místním letišti žena musela čekat.

Lanoiseová je již léta americkou občankou a ve floridském Miami má sedm dětí. O všechny příbuzné na Haiti přišla po lednovém zemětřesení.

Reklama

Výběr článků

Načítám