Hlavní obsah

Dvanáctiletý toreador skončil pod tělem rozzuřeného býka

Novinky, Dagmar Plecháčová
Mexico City

Teprve dvanáctiletému toreadorovi Michelu Lagraveremu se pomstil téměř čtyřmetrákový býk za zranění, která mu chlapec způsobil. Během vystoupení v mexické metropoli Mexico City před několika dny býk využil drobného Michelova zaváhání, když chlapec upadl na zem. Býk s několika holemi zabodnutými v týlu vycítil svou šanci a vrhl se na chlapce. Ten vyvázl naštěstí jen s drobnými zraněními.

Článek

Michel Lagravere, zvaný „Michelito“, s francouzsko-mexickými kořeny, je nejmladším profesionálním matadorem, ale nescházelo mnoho a s koridou musel na nějaký čas přestat.

Chlapec před nedávnem zabil svého prvního býka, který vážil 405 kilogramů, ale během zápasu s druhým ztratil rovnováhu a padl přímo před jeho tělo vážící 385 kilogramů. Zvíře už však bylo oslabené a dítěti nezpůsobilo téměř žádná zranění.

„Michelito“ se podrobil vyšetření v nemocnici, rentgenové snímky prokázaly, že utrpěl pouze pohmožděniny a pár šrámů. Domů by měl být chlapec propuštěn koncem týdne.

Otec chlapce, který se jmenuje také Michel Lagravere, svého syna ke koridě přivedl. Během zápasu se prý o své dítě bál, ale zároveň byl velice pyšný, když ho sledoval v ringu. Po útoku býka byl malý Michel odnesen na nosítkách staršími toreadory do bezpečí, býk už však s největší pravděpodobností takové štěstí neměl a ušetřen nezůstal.

Reklama

Výběr článků

Načítám