Hlavní obsah

Obama měl v roce 1993 vystupovat v hiphopovém klipu, spekulují média

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milovníci konspiračních teorií třeste se. Tentokrát nejde o žádné mimozemšťany, svobodné zednáře či Adolfa Hitlera žijícího ve svých 121 letech v Argentině. Internetem nyní koluje video, které ukazuje hudební videoklip skupiny Tag Team z roku 1993, kde se údajně objevil i nynější prezident USA Barack Obama.

Článek

Singl Whoomp (There It Is) od skupiny Tag Team za 17 let již zapadl hluboko do dějin hudebního zapomnění. Nyní z něj však povstal, a to tak, že pořádně. Diskuzní fóra ale i seriózní zahraniční weby plní informace, že v tomto klipu dost možná vystoupil jako host nynější prezident USA Barack Obama.

Čtenáři webu FOX News jsou rozděleni na dva podobně velké tábory s protichůdnými názory. Web Gawker sehnal klip ve vyšším rozlišení, čímž vyniklo, že má hip-hopper náušnici. A není známo, že by Obama kdy náušnici nosil.

Jestli skutečně Obama v klipu vystupuje, můžete posoudit sami. V čase 1:01 se ve videu objeví mladý muž, který je mladému Obamovi více než podobný. Má na sobě sluneční brýle, čepici Compton a amerického prezidenta skutečně značně připomíná.

Foto: Novinky

Ptáte-li se, co mluví pro to, že by to skutečně Obama mohl být, pak několik indicií existuje. Obama má skutečně hip-hop rád a často ho poslouchá. V době natočení klipu mu bylo 31 a měl zhruba dva roky po dokončení harvardských práv a něco podobného si tehdy ještě mohl dovolit. A hlavně, člověk v klipu hraje domino levou rukou, a je tak pravděpodobně levák. To je i Barack Obama.

Proti je však také hned několik argumentů. Obama byl v letech 1992 až 1993 silným aktivistou v Chicagu a jen těžko by měl čas na to, aby se účastnil natáčení hudebního videa v Atlantě. Kšiltovka Compton se také nezdá jako pravděpodobný doplněk Obamova oblečení, volil by spíše kšiltovku Chicago Bulls. A v neposlední řadě - nikdo také nechápe, proč by měl výrazný černošský aktivista hrát jako speciální host v hiphopovém klipu domino.

Reklama

Výběr článků

Načítám