Hlavní obsah

Maskér pokořil světový rekord v líčení rtů, zvládl 303 žen za hodinu

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chicago

Do Guinnesovy knihy rekordů se člověk s trochou fantazie může dostat téměř s čímkoli. Tentokrát bylo pokořeno dosavadní prvenství v líčení rtů z původních 180 za hodinu na 303. Právě tolika ženám nanesl světově uznávaný maskér Rick DiCecca na ústa rtěnku a jeho jméno se tak objeví v kategorii „aplikace rtěnky“.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Maskér během hodiny namaloval pusu rtěnkou 303 ženám a vytvořil tak světový rekordVideo: Reuters

 
Článek

Během úspěšného pátečního pokusu v americkém Chicagu musela být dodržena pravidla v podobě použití vlastní rtěnky každé z účastnic. DiCecco zároveň musel dodržet linii horního i dolního rtu, barvu nanést po celé ploše úst, ale nepřetáhnout vedle.

Na celý průběh dění dohlížel arbitr spravující Guinnesovu knihu rekordů Danny Girton, který tento pokus popsal jako jeden z nejživějších, které za jeho dlouhé působení v tomto oboru zažil.

„Bylo to skvělé díky té zábavě, energii a nadšení, které do toho všichni dali. To vše udělalo tento den nezapomenutelným a já jsem velmi rád, že Rick rekord získal,“ uvedl Girton.

„Je skvělé, že se mi to podařilo. Nevěřil jsem si, dokud jsme se nedostali ke 180. ženě, ale potom jsem se uvolnil a už to šlo samo,“ dodal šťastnýDiCecco.

Reklama

Výběr článků

Načítám