Hlavní obsah

Kanaďan za deset let obešel svět

Sydney

V srpnu 2000 se Kanaďan Jean Béliveau vydal na cestu kolem světa, aby propagoval mír. Všechny kontinenty vyjma Antarktidy obešel po deseti letech, o víkendu přišel do Sydney maje v nohách 66 700 kilometrů a překročení hranic 62 různých zemí světa.

Foto: Profimedia.cz

Jean Béliveau prošel za deset let 62 zemí světa.

Článek

Před deseti roky vyrazil z Montrealu, na cestě strávil tisíce dní a nocí.

„Myslím, že nejdůležitější věc je velmi prostá, stačí při setkání s jinými lidmi otevřít svou mysl,“ tvrdí čtyřiapadesátiletý muž. „Jen jsem se smál a říkal ahoj. Nejkrásnějším slovem, které jsem na své cestě slyšel, bylo ´vítejte´. Když slyšíte slovo ´vítejte´, veškeré napětí je pryč,“ dodal Béliveau.

Cílem nebyly peníze

Jeho cesta nebyla zaměřena na zisk peněz, propagoval pouze mír a lásku ve prospěch všech dětí světa. Rodině přiznal své plány jen pár týdnů před odchodem do světa a domov opustil 18. srpna v den svých pětačtyřicátých narozenin.

Z Kanady prošel Spojenými státy a Mexikem až do Jižní Ameriky. V roce 2003 už byl v Jihoafrické republice a v roce 2005 z Maroka přejel do Evropy. Z ní pak putoval směr Írán, Indie, Čína, Jižní Korea a Japonsko.

V říjnu 2009 se dostal na sever Austrálie do Darwinu, odkud se vydal do Sydney. Za celou dobu prý prošlapal 46 párů bot. A teď plánuje ještě cestu do Melbourne, Tasmánie, Na Nový Zéland a v roce 2011 pak domů do Kanady.

Reklama

Výběr článků

Načítám